Maak kennis met

ons kantoor

Het maximale voor onze cliënten behalen lijkt vanzelfsprekend. Voor ons is het meer dan dat. Het is onze missie.

Van Donk Advocaten behandelt zaken binnen verschillende rechtsgebieden en is toegankelijk voor particulieren en bedrijven voor zowel adviserende werkzaamheden als gerechtelijke procedures. Mocht u op zoek zijn naar een advocaat in de regio Den Haag, Van Donk Advocaten staat voor u klaar. Van Donk Advocaten is een maatschap van mr. S. van Donk, mr. L.A. Nooijen, en mr. R.T. Schrama. Ons kantoor biedt ook de mogelijkheid om voor uw zaak gefinancierde rechtsbijstand aan te vragen, indien gebleken is dat u hiervoor in aanmerking komt. Voor meer informatie over het aanvragen van gefinancierde rechtsbijstand kunt u kijken onder tarieven.

Het kantoor is zich er van bewust dat de advocaatkosten soms hoog kunnen oplopen. Soms is het niet eens noodzakelijk om direct een advocaat in te schakelen, zodat u onnodige kosten kunt besparen. Van Donk Advocaten biedt u de mogelijkheid om in een half uur gratis en vrijblijvend uw geschil te bespreken.In dit gesprek wordt met u besproken: uw juridische mogelijkheden, wat het kantoor voor u kan betekenen, welk resultaat wij voor u nastreven en indien mogelijk wordt een begroting van de kosten gemaakt. Na afloop van het gesprek staat het u geheel vrij om uw geschil door het kantoor te laten behandelen.

Nog vragen? Neem gerust contact op met het kantoor of maak direct een afspraak.

Tarieven

Wanneer u gebruik maakt van de diensten van Van Donk Advocaten, wordt u altijd een reële inschatting van de kosten gegeven. Het inhuren van een advocaat kan een kostbare aangelegenheid zijn, maar zonder rechtshulp kunnen de kosten van uw geschil soms hoger uitvallen dan noodzakelijk is. Mocht rechtsbijstand van een advocaat in uw geval nog niet noodzakelijk zijn, dan zal Van Donk Advocaten dit altijd met u bespreken. Op grond van de Advocatenwet is het advocaten verboden te werken op basis van no cure no pay. Een advocaat zal dus altijd iets in rekening moeten brengen, ook indien uw zaak niet slaagt.  Van Donk Advocaten staat u bij op basis van het uurtarief alsmede op basis van de door de overheid gefinancierde rechtsbijstand.

Uurtarief

Voor de werkzaamheden wordt in beginsel een uurtarief inclusief btw voor consumenten en exclusief btw voor ondernemers met u overeengekomen. De hoogte van het uurtarief is afhankelijk van onder andere de aard van uw zaak en de spoedeisendheid. Naast het uurtarief worden de bijkomende kosten, zoals de deurwaarderskosten, uittrekselkosten en griffierechten, aan u doorbelast.

 

 

Rechtsbijstandsverzekering

Beschikt u over een rechtsbijstandsverzekering? Vaak is het mogelijk om een advocaat naar keuze in te schakelen indien uw geschil door de rechtsbijstandsverzekering wordt gedekt. Van Donk Advocaten kan in dit geval contact opnemen met uw verzekeraar, zodat uw kosten worden vergoed.

Gefinancierde rechtsbijstand

Afhankelijk van uw inkomen en de aard van uw zaak, kan namens u gefinancierde rechtsbijstand worden aangevraagd. De aanvraag wordt volledig door Van Donk Advocaten verzorgd. De Raad voor Rechtsbijstand beoordeelt aan de hand van uw inkomensgegevens van twee jaar terug of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. Het kantoor kan de inkomensnormen met u besproken of u kunt voor meer informatie kijken op de website van de Raad voor Rechtsbijstand: www.rvr.org.

Afhankelijk van de inkomenscategorie, zal de Raad voor Rechtsbijstand u een eigen bijdrage opleggen, hetgeen de door u te betalen advocaatkosten betreffen. Naast deze kosten dient u nog rekening te houden met eventuele bijkomende kosten, zoals griffierechten en uittrekselkosten. Over de hoogte van deze kosten wordt u altijd door Van Donk Advocaten geïnformeerd. Tijdens het kennismakingsgesprek kan met u besproken worden of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand.

“Krachtige communicatie en bereikbaarheid is de eerste winst voor onze cliënten”